Animed Arad

Câine împușcat - NERO

Pe 2 aprilie ne-am deplasat la Pecica la apelul unui domn care face naveta zilnic. Acesta a văzut un câine în iarbă, pe marginea drumului spre Nădlac și și-a dat seama că ceva nu este în ordine cu el. Am găsit câinele ascuns la umbră. Radiografiile arată că a fost împușcat în față. Zicem noi de la mică distanță. Cineva a stat în fața lui, i-a pus arma la nas sau gură și a apăsat pe trăgaci. Din păcate Poliția Animalelor din cadrul DSVSA s-a desființat în toată țara și noi suntem mult prea ocupați cu sterilizări, acordarea de asistență medicală, adopții și educație, pentru a putea căuta vinovatul și căi de a-l pedepsi.
 
Din câte am aflat în trecut, vânătorii au voie să împuște câinii din păduri și de pe câmpuri, deși în general împușcarea câinilor este interzisă prin lege.
 
Nero era microcipat și fugise de acasă în urmă cu două săptămâni. Proprietarul ni l-a cedat nouă, fiind o persoană în vârstă și cu probleme de sănătate și nedorind oricum să achite tratarea lui Nero.
 
Am reușit să scoatem 13 alice întregi și 3 jumătăți, dar tot au mai rămas zeci de alice în el. Atât mandibula cât și maxilarul au suferit multiple fracturi. Părți au fost spulberate și reduse la un praf de os și dinte. S-a operat ce s-a putut. Era mai bine dacă ajungeam la el imediat după incident, nu după câteva zile de infecție, foame și suferință. Partea bună este că Nero este optimist și luptă pentru supraviețuire. Manâncă și bea apă fără oprire dacă l-am lăsa. Este deosebit de cuminte și blând. Conform înregistrării în R.E.C.S. va face 7 ani luna viitoare (luna Mai).
 
Vă mulțumim pentru donațiile care i-au asigurat transportul, asistența medicală, hrana, curățenia. Avea și căpușe. Avem constant nevoie de detergent de rufe, gresie și vase, săpun lichid, dezinfectanți, hrană umedă și uscată pentru câini și pisici, bani, tipărirea materialelor informative, pile, cunoștințe și relații :)
 
Nu uitați să veniți să semnați Cererea 230 pentru direcționarea a 2% din impozitul pe venitul din salar pe care l-ați achitat anul trecut. Nu vă costă nimic. Nu vi se trage nimic din salar. Este o filantropie a statului. Sunt deja banii statului. Statul român ne dă acei bani din ce v-a luat anul trecut. Se semnează în fiecare an. Nu rămâne valabil ce ați semnat anul trecut. Se semnează pentru un singur ONG pe an. O cerere 230 poate insemna oriunde între 7-300 lei, în funcție de salariul fiecăruia.
 
Nero s-a îngrășat de la 28 la 40 kg și a fost adoptat pe 16 mai 2019.
 
Vă mulțumim.

Galerie foto