Animed Arad

Despre noi

Asociatia ANIMED ARAD este o organizatie neguvernamentala, non-profit, caritabila, autorizata, locala, de protectie a animalelor si a mediului inconjurator. Date fiind resursele umane si financiare reduse activitatea practica se rezuma la protectia animalelor nu si a mediului.

Asociatia a primit personalitate juridica pe data de 19 septembrie 2001, fiind inscrisa in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor din Romania la pozitia 60/22.09.2001, ca urmare a pronuntarii incheierii nr. 60 din 19.09.2001 in dosarul cu nr. 8.460/19.09.2001 al Judecatoriei Arad. Animed Arad este o organizatie constituita legal, are un statut si un act constitutiv legalizate si aprobate de autoritatile romane.

Fiind o organizatie caritabila, Animed Arad se bazeaza numai pe donatii voluntare sub forma de bani (donatii in bani si virarea a 2% din impozitul pe venit pe care il platiti  anual), produse (hrana uscata pentru caini, prosoape, detergenti, mopuri, clor, etc.) si servicii (publicitate, orice puteti face pentru a promova adoptiile si sterilizarile/castrarile).

Obiectivul principal al organizatiei este acela de a reduce la zero numarul de caini si de pisici nedorite, prin derularea unui program de castrare/sterilizare a cainilor si a pisicilor cu si fara companion uman.

Pe plan secundar preluam animale fara companion uman (caini si pisici comunitare), bolnave, accidentate si maltratate, in vederea asigurarii asistentei medicale. Dupa vindecare si sterilizare/castrare, acestea trebuie adoptate sau returnate persoanelor care le hranesc pe langa bloc sau casa sau la locul de munca. Desi acesta este obiectivul nostru secundar, majoritatea donatiilor colectate sunt destinate acordarii de asistenta medicala si ingrijire animalelor salvate.

Daca ingrijiti caini sau pisici fara companion uman (stapan) si doriti sa le sterilizam/castram va rugam sa ne contactati pentru programare. Desigur, va vom servi pe masura ce vom obtine donatii pentru sterilizari/castrari.

In limita timpului disponibil muncii de teren asiguram capturarea/colectarea, transportul si returnarea animalelor, chiar si a animalelor dificile/insalbaticite, utilizand echipamente speciale.

Galerie foto